Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση Κινέζου Αντιπροέδρου με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 18:20:32
  • Προβολές:
  • 626

Με αφορμή τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA 2019, συναντήθηκαν στην πόλη Foshan της επαρχίας Guangdong στη νότια Κίνα, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Wang Qishan και ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte στα τέλη Αυγούστου 2019. 
H συνάντηση των δύο αξιωματούχων είχε ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς, όπως ανέφερε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος, τα τελευταία χρόνια, η Κίνα και οι Φιλιππίνες καταγράφουν μια πορεία που χαρακτηρίζεται για την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεών τους με την πρακτική συνεργασία να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Η επίσκεψη του Φιλιππινέζου Προέδρου στην Κίνα σημείωσε ένα νέο κεφάλαιο στους διμερείς δεσμούς, ενώ η παρουσία του στον αγώνα μπάσκετ έδωσε ιδιαίτερη λάμψη στο γεγονός, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος Wang Qishan.    
Ο ίδιος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις Φιλιππίνες, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στην προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στον έλεγχο των ναρκωτικών και στη μάχη κατά της διαφθοράς, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Rodrigo Duterte. 
Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Αντιπρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι η χώρα του εκτιμά ιδιαίτερα τη φιλία της με τις Φιλιππίνες και είναι έτοιμη να ενισχύσει τις ανταλλαγές στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου, της κατασκευής έργων υποδομής, στην επιβολή του νόμου και τη μάχη κατά της διαφθοράς. 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Κίνα απέφερε καρποφόρα αποτελέσματα και συνεχάρη τη χώρα για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ FΙBA 2019. Χαιρετίζοντας ακόμη την τεράστια επιτυχία της Κίνας στη διαδικασία της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος, δεσμεύτηκε ότι οι Φιλιππίνες θα συνεχίσουν να ισχυροποιούν την οικονομική και εμπορική συνεργασία, καθώς και την ανταλλαγή ιδεών όσον αφορά την εμπειρία τους στη διακυβέρνηση. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)