Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Ρωσία επεκτείνουν τη συνεργασία στο φυσικό αέριο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 18:20:03
  • Προβολές:
  • 757

Την περαιτέρω προώθηση της εις βάθος συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου συζήτησε ο Κινέζος Αντιπρωθυπουργός Han Zheng με τον Alexei Miller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου Gazprom, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Πεκίνο στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. 
Με αφορμή το ταξίδι του Alexei Miller στην Κίνα, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συζητήσεις στον τομέα της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και στις προοπτικές επέκτασής της και σε άλλους τομείς. Πιο συγκεκριμένα, ο Κινέζος Αντιπρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας έχει διατηρήσει μια υψηλού επιπέδου ανάπτυξη και έχει σημειώσει πολλά νέα επιτεύγματα με την προσοχή και τη στήριξη των δύο αρχηγών των κρατών. 
Επεσήμανε δε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για την παροχή του αγωγού φυσικού αερίου καθώς η ανατολική γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο. 
«Οι δύο πλευρές θα πρέπει να προωθήσουν περαιτέρω την σε βάθος συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου βασιζόμενες στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους και στην εμπορική εφαρμοσιμότητα. Παράλληλα θα πρέπει να αναζητήσουν ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα στη συνολική πρακτική συνεργασία των δύο χωρών  και ειδικά στον κλάδο της ενέργειας», συμπλήρωσε ο Κινέζος Αντιπρωθυπουργός. 
Από την πλευρά της Ρωσίας, ο Alexei Miller, υπογράμμισε ότι η λειτουργία του αγωγού ανατολικής γραμμής θα αποτελέσει ένα σπουδαίο επίτευγμα της συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας και η εταιρία Gazprom θα καταβάλει προσπάθειες από κοινού με την Κίνα με σκοπό να διασφαλίσει την ομαλή παροχή του φυσικού αερίου. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)