Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Περού δεσμεύονται για ενίσχυση της συνεργασίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-09-07 18:19:31
  • Προβολές:
  • 679

Στο Πεκίνο ταξίδεψε η Αντιπρόεδρος του Περού, Mercedes Araoz με σκοπό να συμμετάσχει σε δραστηριότητες σχετικές με την Έκθεση Κηπουρικής του Πεκίνου και να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αξιωματούχους από την ηγεσία της Κίνας. 
Συγκεκριμένα, η Περουβιανή Αντιπρόεδρος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, Wang Qishan τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και είχε την ευκαιρία να εκφράσει την επιθυμία της για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της χώρας της και της Κίνας. Αφού συνεχάρη τη χώρα για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τόνισε ότι το Περού είναι έτοιμο να εμβαθύνει τη συνεργασία με την ασιατική χώρα σε ακόμα περισσότερους τομείς, όπως το εμπόριο κι η οικονομία, οι επενδύσεις, η γεωργία, η ανακούφιση από τη φτώχεια, η επιστήμη, η τεχνολογία και ο πολιτισμός. 
Από την πλευρά της Κίνας, ο Αντιπρόεδρος Wang Qishan, εξήρε την παρούσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να αναβαθμίσει περαιτέρω την αμοιβαία κατανόηση και την εμπιστοσύνη και να εμβαθύνει τη συνεργασία με σκοπό να προωθήσει τις διμερείς επαφές σε ένα υψηλότερο επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου από τον Απρίλιο του 2009, η οποία επικυρώθηκε από τις κυβερνήσεις τους τον Δεκέμβριο του 2009 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2010.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)