Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Παιωνία: το εθνικό λουλούδι της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 22:16:39
  • Προβολές:
  • 1427

Με ποσοστό 79% επιλέχθηκε η παιωνία ως το εθνικό λουλούδι της Κίνας, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Λουλουδιών της Κίνας στις 22 Ιουλίου 2019.
Από τους 362.164 πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία και επέλεξαν μεταξύ 10 διαφορετικών λουλουδιών, το 79%  προτίμησε την παιωνία, το 12% τον χειμωνανθό και το 2% την ορχιδέα, ενώ τα υπόλοιπα άνθη έλαβαν αρκετά μικρότερα ποσοστά. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, το μόνο που μένει για να ανακηρυχθεί η παιωνία ως το εθνικό λουλούδι της Κίνας είναι να εγκριθεί και από την κεντρική κυβέρνηση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λουλούδι έχει μια ιστορία 4.000 ετών στην Κίνα και φύεται σε πολλά μέρη της χώρας, εντυπωσιάζοντας με τα φωτεινά του χρώματα και την εκλεπτυσμένη εμφάνισή του. 
«Ο βασιλιάς των λουλουδιών», όπως συχνά χαρακτηρίζεται από τους Κινέζους, αποτελούσε το εθνικό λουλούδι της Δυναστείας Tang (618-907) και εκτός από την διακοσμητική του αξία, χρησιμοποιείται επίσης και ως παραδοσιακό κινεζικό βότανο, γεγονός που του δίνει και μια σημαντική οικονομική αξία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dong Yan, αξιωματούχος του Συνδέσμου Λουλουδιών της Κίνας. 
Η Κίνα είναι από τις λίγες χώρες που δεν διαθέτουν ένα εθνικό λουλούδι, αν και πολλοί πιστεύουν εδώ και χρόνια πως αυτό είναι η παιωνία. Πλέον όμως έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού και σύντομα αναμένεται πως θα ανακηρυχθεί και επίσημα το εθνικό λουλούδι της χώρας.