Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση της μαθηματικής έρευνας στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 22:15:31
  • Προβολές:
  • 1182

Στην ενίσχυση της έρευνας στη μαθηματική επιστήμη στοχεύουν οι αρχές της Κίνας με τη δημοσιοποίηση σχετικού προγραμματισμού εργασιών στα τέλη Ιουλίου 2019. 
Το σχέδιο εργασίας, που δημιουργήθηκε από κοινού από το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Παιδείας, την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Ίδρυμα Εθνικών Φυσικών Επιστημών, τονίζει πως η επιστήμη των μαθηματικών αποτελεί μια σημαντική πηγή στήριξης για πολλές ακόμη επιστήμες. Μερικές απ’ αυτές είναι η αεροναυπηγική και η αστροναυτική, η βιολογική ιατρική, η πληροφοριακή τεχνολογία, η ενέργεια, η ωκεανογραφία και η τεχνητή νοημοσύνη. 
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη η ανάγκη για συνεχή στήριξη στη βασική μαθηματική επιστήμη, προώθηση της έρευνας στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ενδυνάμωση των υψηλού επιπέδου ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των εγχώριων και των ξένων ινστιτούτων. 
Έμφαση επίσης θα δοθεί στα επιστημονικά πεδία των μαθηματικών και των διεπιστημονικών πεδίων, όπως η επιστήμη και η μηχανική υπολογιστική, η μαθηματική θεωρία και η μέθοδος των μεγάλων δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και τα μαθηματικά των υπολογιστών.