Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη ερειπίων 3.000 χρόνων στην επαρχία Jiangsu

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 22:12:32
  • Προβολές:
  • 1173

Τα απομεινάρια ενός αρχαίου τόπου που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τις δυναστείες Shang και Ζhou, (1600 π.Χ.-265 π.Χ.) ανακαλύφθηκαν στην πόλη Wuxi της επαρχίας Jiangsu της ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που εκδόθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019. 
Ο αρχαιολογικός τόπος Meili, που καλύπτει μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται κατά μήκος του Ποταμού Rodu στην κοινότητα Meicun της πόλης Wuxi, όπως αναφέρει ο Li Yongjun, υπεύθυνος του αρχαιολογικού τόπου. Τα ευρήματα των αρχαιολόγων από τις δύο διαφορετικές ανασκαφές, που έχουν πραγματοποιηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, περιλαμβάνουν συνολικά 200 τμήματα. Μερικά απ΄αυτά είναι απομεινάρια από πηγάδια, εργοτάξια καθώς και πολυάριθμα δείγματα από κεραμικά είδη με ανάγλυφες σφραγίδες, πολυμερή άργιλο, αμμώδη πηλό και πρώιμα είδη πορσελάνης. 
«Ως τώρα έχουμε αποκαταστήσει πάνω από 100 είδη κεραμικής και η μέθοδος χρονολόγησης με άνθρακα-14 δείχνει πως κάποια απ’ αυτά προέρχονται από τη Δυναστεία Shang (1600-1046 π.Χ.) και κάποια άλλα φτάνουν μέχρι την πιο πρόσφατη Ανατολική Δυναστεία Zhou (770-256 π.Χ.)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Li Yongjun. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακάλυψη των συγκεκριμένων ερειπίων από την περίοδο των δύο δυναστειών αποτελεί την πρώτη του είδους της στην πόλη Wuxi, ενώ όπως τονίζουν οι αρχαιολόγοι, τα ευρήματα στην περιοχή Meili θα προσφέρουν σημαντικά εφόδια για την αρχαιολογική έρευνα στον τοπικό πολιτισμό Wu.