Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Καλλιτεχνικό φεστιβάλ από κινεζικά και γερμανικά πανεπιστήμια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 22:10:47
  • Προβολές:
  • 1176

Στο Πεκίνο συναντήθηκαν αντιπροσωπείες από τέσσερα γερμανικά και τέσσερα κινεζικά πανεπιστήμια από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, με σκοπό να διεξάγουν από κοινού ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ.  
Από τη μεριά των κινεζικών πανεπιστημίων συμμετείχε η Καλλιτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, η Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου, το Κινεζικό Μουσικό Ωδείο και η Ακαδημία Χορού του Πεκίνου, ενώ η γερμανική πλευρά έστειλε καλλιτέχνες από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου, την Κρατική Σχολή Μπαλέτου του Βερολίνου, τη Μουσική Σχολή Hanns Eisler του Βερολίνου και την Robert Schumann Hochschule Dusseldorf, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου. 
Καλλιτέχνες από τα πανεπιστήμια των δύο χωρών πραγματοποίησαν διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε διεθνείς μαθητές και φοιτητές ηλικίας 5-22 ετών, ενώ οι δάσκαλοι και οι μαθητές από τις δύο χώρες ανέβασαν από κοινού παραστάσεις στην τελετή λήξης του φεστιβάλ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλλιτεχνικό φεστιβάλ υποστηρίχθηκε από την εταιρία Poly Art Education Investment Co., Ltd και διεξήχθη με σκοπό να εορταστεί η 25η επέτειος από τη δημιουργία της σχέσης Πεκίνου και Βερολίνου ως αδερφές πόλεις.