Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνεργασία στο θέμα των συνόρων μεταξύ Κίνας και Μιανμάρ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 22:02:47
  • Προβολές:
  • 1154

Στην καταπολέμηση εγκλημάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες αλλά και ο διασυνοριακός διαδικτυακός τζόγος στοχεύουν οι αρχές της Κίνας και της Μιανμάρ με μια σειρά συζητήσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα. 
Όπως ανέφερε ο Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, Zhao Kezhi στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Υπουργό Εργασίας, Μετανάστευσης και Πληθυσμού της Μιανμάρ, U Thein Swe στο Πεκίνο, η Κίνα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Μιανμάρ στα ζητήματα των συνόρων και του ελέγχου της μετανάστευσης, με σκοπό να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. 
Ο ίδιος, τονίζοντας ακόμη τη σπουδαιότητα των συχνών συναντήσεων μεταξύ των αρχηγών της Κίνας και της Μιανμάρ, οι οποίες συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας συνολικής διμερούς στρατηγικής συνεργασίας, εξέφρασε την προθυμία του να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ανταλλαγές των δύο χωρών, έτσι ώστε να διατηρηθεί αποτελεσματικά η ασφάλεια και η σταθερότητα στις συνοριακές περιοχές. 
Η Κίνα καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τον έλεγχο και τον περιορισμό των παραβάσεων και των εγκλημάτων, τόσο εντός των συνόρων της χώρας όσο και εκτός αυτών. Για αυτόν τον σκοπό, ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις και τους ελέγχους στις συνοριακές γραμμές, αλλά και τις επαφές με άλλες χώρες, έτσι ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα και να εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους όλων των περιοχών. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)