Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση του Κινέζου Πρωθυπουργού με τον διάδοχο του θρόνου του Abu Dhabi

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-26 21:51:01
  • Προβολές:
  • 1308

Στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ με τον Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, διάδοχο του θρόνου του Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Σκοπός της συνάντησής τους ήταν η διεξαγωγή συζητήσεων σε θέματα που αφορούν την εμβάθυνση της συνολικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. 
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συνεργασία και οι σχέσεις Κίνας-Αραβικών Εμιράτων παραμένουν σταθερές από την ίδρυση των διπλωματικών τους σχέσεων, 35 χρόνια πριν και ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν έναν σημαντικό συνεργάτη της Κίνας στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου. 
«Οι δύο πλευρές σέβονται και στηρίζουν η μία την άλλη σε θέματα που σχετίζονται με τα καίρια ενδιαφέροντα και τις σημαντικότερες ανησυχίες τους. Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τομέα της σταθεροποίησης της αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης, της ενίσχυσης της συνέργειας στις αναπτυξιακές στρατηγικές και στην εμβάθυνση της συνολικής συνεργασίας, έτσι ώστε να ωφεληθούν οι δύο χώρες και οι λαοί τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρωθυπουργός. 
Όσον αφορά τις οικονομίες των δύο χωρών, ο Κινέζος Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτές είναι εξαιρετικά συμπληρωματικές η μία της άλλης με μεγάλες προοπτικές συνεργασίας. «Η Κίνα διαθέτει μια τεράστια αγορά και αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, ενώ επεκτείνει το άνοιγμά της και εστιάζει σε ένα αγοραποιημένο, νομιμοποιημένο και διεθνοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο ίδιος. 
Ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με χώρες του Συμβουλίου συνεργασίας του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σκοπό να προωθήσουν από κοινού τη διαπραγμάτευση για μια ελεύθερη ζώνη εμπορίου και να στηρίξουν το ελεύθερο εμπόριο γενικότερα. 
Από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Σεΐχης Mohammed bin Zayed Al Nahyan σημείωσε ότι η φιλία Κίνας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι «άθραυστη» και η χώρα του είναι βέβαιη για την προοπτική της κινεζικής οικονομίας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι έτοιμα να εμβαθύνουν τη συνεργασία με την Κίνα σε τομείς που περιλαμβάνουν την ενέργεια, την οικονομία, την επιστήμη, την τεχνολογία και την αεροπορία με στόχο την προώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)