Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Βελτίωση της ποιότητας των ποταμών στη Shenzhen

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-20 18:15:17
  • Προβολές:
  • 964

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλει η Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρισμό των υδάτινων πηγών κατά μήκος της χώρας. 
Στην επαρχία Shenzhen συγκεκριμένα, η ποιότητα του νερού στα ποτάμια έχει σημειώσει εξαιρετική βελτίωση μετά από τρία χρόνια συστηματικού καθαρισμού και φροντίδας, καθώς πάνω από το 90% των σημείων με μαύρο και βρώμικο νερό στη νοτιότερη μητρόπολη στην επαρχία Guangdong έχει εξαλειφθεί. Από το 2016 έως το 2018 η κυβέρνηση της Shenzhen, επένδυσε πάνω από 70 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν τη δημιουργία εγκαταστάσεων, που καταπολεμούν τη ρύπανση και βοηθούν την αναμόρφωση των κατοικημένων περιοχών. 
Η φροντίδα των υδάτινων πηγών στη Shenzhen είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν 310 ποτάμια με έκταση ροής 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου το καθένα, με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 999 χιλιόμετρα. Η ανάγκη φροντίδας τους έγινε ιδιαίτερα έντονη μετά τις εργασίες αναβάθμισης της πόλης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση πολλών ποταμών και την απελευθέρωση άσχημων μυρωδιών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εθνική κατάταξη της βελτίωσης των υδάτινων πηγών, η πόλη Shenzhen αναδείχθηκε στην πρώτη θέση όσον αφορά την επαρχία Guangdong, αναδεικνύοντας την εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ποιότητα των υδάτων της.