Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ζωγραφικά έργα φτιαγμένα από ρομπότ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-20 17:53:34
  • Προβολές:
  • 741

Στο Μουσείο Τέχνης της Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου θα εκτίθεται μέχρι τις 12 Αυγούστου 2019, η συλλογή των έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν από το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft. 
To ρομπότ, σύμφωνα με την εφημερίδα China Youth Daily, δημιούργησε τα συγκεκριμένα έργα τέχνης αφού είχε εφοδιαστεί τους τελευταίους 22 μήνες με στοιχεία από πάνω από 5.000 ζωγραφικούς πίνακες, φιλοτεχνημένους από 236 διάσημους καλλιτέχνες από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής ιστορίας τα τελευταία 400 χρόνια.
 Όπως αναφέρει ο Li Di, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της Microsoft στην Ασία, με έδρα το Πεκίνο, όπου και αναπτύχθηκε το ρομπότ-καλλιτέχνης, «τα έργα τέχνης, που δημιούργησε το ρομπότ, είναι 100% πρωτότυπα και δεν αποτελούν αποτέλεσμα αντιγραφής παλιών υφιστάμενων εικόνων». 
Όσον αφορά το επίπεδο των έργων, ο Qiu Zhijie, επιμελητής της έκθεσης με τίτλο: «Εναλλακτικοί Κόσμοι», ανέφερε στην εφημερίδα China Youth Daily ότι «το καλλιτεχνικό επίπεδο των έργων του ρομπότ είναι συγκρίσιμο με έργα ενός απόφοιτου της σχολής των καλών τεχνών».