Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αποκατάσταση της οικολογίας στα παλιά ορυχεία της Yunnan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-20 17:50:36
  • Προβολές:
  • 717

Στην αποκατάσταση του οικολογικού περιβάλλοντος των 442 πρώην ορυχείων στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας προχωρούν οι αρχές της, σύμφωνα με ανακοίνωση του επαρχιακού τμήματος φυσικών πόρων. 
Στόχος της τοπικής κυβέρνησης είναι, μέχρι το 2020, να μην υπάρχουν εγκαταλελειμμένα ορυχεία σε ανοιχτούς χώρους κατά μήκος του τμήματος του ποταμού Yangtze, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ποταμό της χώρας. 
Το σχετικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επτά επαρχίες και πόλεις στην Yunnan, που καλύπτουν συνολικά μια έκταση 1.658 εκταρίων. Σύμφωνα με τον Zhao Qiaogui, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος φυσικών πόρων, η οικολογική  αποκατάσταση των παλιών ορυχείων θα επιτευχθεί με την φύτευση δέντρων που ευδοκιμούν στην Yunnan, ενώ θα ιδρυθεί επίσης και μια πλατφόρμα επιθεώρησης που θα επιβλέπει τις εργασίες αποκατάστασης. 
«Η πρωτοβουλία της αποκατάστασης των παλιών ορυχείων είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Ελπίζω όμως ότι το πρόγραμμα αυτό θα παράσχει αναφορές για μελλοντικές εργασίες οικολογικής αποκατάστασης στην επαρχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.