Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αξιοσημείωτη αύξηση του τουρισμού στην Xinjiang

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-20 17:50:08
  • Προβολές:
  • 768

Ο μοναδικός παραδοσιακός πολιτισμός και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της περιοχής Taxkorgan, στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur στην νοτιοδυτική Κίνα προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες τα τελευταία χρόνια. 
Η Τaxkorgan, που συνορεύει με το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν υποδέχτηκε πάνω από 554.000 επισκέπτες το πρώτο μισό αυτού του έτους, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 43.3 % σε σχέση με το ίδιο διάστημα τον προηγούμενο χρόνο. Η αύξηση του τουρισμού έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας για τους ντόπιους κατοίκους αυτό το χρόνο, βοηθώντας πολλούς απ’ αυτούς να ξεφύγουν από τα όρια της φτώχειας. 
Η ανάπτυξη αυτού του τομέα είναι αποτέλεσμα της γενικότερης προσπάθειας της επαρχίας Xinjiang να προωθήσει περαιτέρω τον εγχώριο τουρισμό. Γι’ αυτό το σκοπό, έχουν επενδυθεί συνολικά 350 εκατομμύρια γιουάν φέτος, ενώ αναμένεται ότι στην επαρχία θα χτιστούν 346 τουαλέτες, 36 σταθμοί καυσίμων και 100 χώροι στάθμευσης, που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, ο αριθμός των τουριστών στην επαρχία Xinjiang ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 40% από χρόνο σε χρόνο.