Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

1ο Συνέδριο Σινο-Αφρικανικής ειρήνης και ασφάλειας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-19 19:02:42
  • Προβολές:
  • 937

Στις 15 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε στο Πεκίνο το 1ο Συνέδριο Σινο-Αφρικανικής Ειρήνης και Ασφάλειας, στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι του κινεζικου στρατού, 100 εκπρόσωποι από 50 αφρικανικές χώρες και από την Αφρικανική Ένωση καθώς και 15 υπουργοί Άμυνας και επικεφαλής των αποστολών.
   Στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πρωτοβουλία οικοδόμησης μιας Σινο-Αφρικανικής κοινότητας με ένα κοινό μέλλον, η οποία συζητήθηκε για πρώτη φορά στη Σύνοδο του Πεκίνου το 2018 για το Συνέδριο που αφορούσε τη Σινο-Αφρικανική Συνεργασία. 
   Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες γύρω από τη Σινο-Αφρικανική συνεργασία στον τομέα της ειρήνης, της ασφάλειας και της τοπικής θαλάσσιας ασφάλειας. 
O Hamed Bakayoko, υπουργός άμυνας του Cote d’Ivoire, μιλώντας εκ μέρους των Αφρικανών εκπροσώπων, εξέφρασε την ελπίδα ότι το συνέδριο αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της Σινο-Αφρικανικής συνεργασίας στον τομέα της ειρήνης και της ασφάλειας, έτσι ώστε οι δύο πλευρές να διαφυλάξουν από κοινού την ειρήνη στην Αφρική αλλά και σε όλον τον κόσμο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, οι αντιπρόσωποι από τις αφρικανικές χώρες επισκέφθηκαν τις στρατιωτικές, τις ναυτικές και τις εναέριες δυνάμεις της Κίνας, ενώ ταξίδεψαν και μέχρι τη Σαγκάη. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)