Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Κινέζος Προέδρος επιθεωρεί περιοχές στην Εσωτερική Μογγολία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-19 18:16:08
  • Προβολές:
  • 829

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και σκοπό την οικοδόμηση ενός πιο όμορφου τόπου στα βόρεια σύνορα της Κίνας θα υλοποιηθεί η διαδικασία ανάπτυξης της περιοχής, σύμφωνα με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. 
Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να εξετάσει τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και τις πρωτοβουλίες οικοδόμησης ενός οικολογικού πολιτισμού, κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού επιθεώρησης στην περιοχή.  
Κατά την άφιξή του στην Εσωτερική Μογγολία, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε την πόλη Chifeng και μια γειτονιά στην επαρχία Songshan, όπου ζουν άνθρωποι από διαφορετικές εθνότητες. Με αυτή την αφορμή τόνισε τη σπουδαιότητα προώθησης της εθνικής ενότητας και δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος όπου τα άτομα όλων των εθνοτήτων θα ζουν και θα εργάζονται με χαρά. 
Επεσήμανε ακόμη ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί η ακριβής κατανόηση της ιστορίας, της χώρας, της εθνικότητας και του πολιτισμού από τους πολίτες, έτσι ώστε οι διαφορετικές εθνότητες να αποκτήσουν μια μεγαλύτερη αίσθηση της κινεζικής εθνικής ταυτότητας και να νιώθουν ότι ανήκουν στην ίδια πατρίδα. 
Το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες του για την περιβαλλοντική προστασία εξέφρασε επίσης ο Κινέζος Πρόεδρος τονίζοντας ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη συμβολή στην τεχνητή δασική κάλυψη με σκοπό την επίτευξη μιας γενικότερης πράσινης ανάπτυξης που θέτει ως προτεραιότητα την οικολογία και την μετατροπή της Κίνας σε μια χωρα που θα έχει πράσινα βουνά και καθαρό αέρα. 
Ιδιαίτερη μέριμνα έδειξε δε για τον τομέα της εκπαίδευσης στην Περιοχή με την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Εσωτερικής Μογγολίας στην πρωτεύουσα Hohhot, όπου είχε την ευκαιρία να συμβουλέψει τους φοιτητές να μελετούν και να συμβάλουν με τη σοφία και το σθένος τους στο μέλλον της αναζωογόνησης του κινεζικού έθνους. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος, τέλος, υπογράμμισε τη σημαντική στρατηγική θέση της Εσωτερικής Μογγολίας και κάλεσε τους υπευθύνους να προωθήσουν μια υψηλού επιπέδου ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και μια συντονισμένη αστική-αγροτική αναβάθμιση, δίνοντας προτεραιότητα στην περιβαλλοντική προστασία και την πράσινη ανάπτυξη. 
     (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)