Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

«Ταξιδεύοντας … Κίνα» 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 17:45:20
  • Προβολές:
  • 769

Οι παραδόσεις και ο πολιτισμός της μακρινής Κίνας, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, που πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου 2019, στη Μυρτιά και το Ηράκλειο της Κρήτης. 
Το καθιερωμένο πια φεστιβάλ, βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη και κάθε χρόνο αναδεικνύει τον πολιτισμό μιας τιμώμενης χώρας, την οποία είχε επισκεφθεί ο συγγραφέας και είχε περιγράψει με το εξαιρετικό του ταλέντο. 
Φέτος, η χώρα αυτή είναι η Κίνα και μέσα από το φεστιβάλ επιδιώκεται η παρουσίαση του πολιτισμού, της σκέψης, της κουλτούρας και της φιλοσοφίας της. Με τη διεξαγωγή ποικίλων παραστάσεων και δράσεων και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Κίνα, την Ευρώπη και την Ελλάδα, η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες επιδιώκουν την ανάπλαση των σκέψεων και των εντυπώσεων του Νίκου Καζαντζάκη από το ταξίδι του στη μακρινή χώρα της Ασίας. 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η συνεργασία καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο και η επαφή των λαών και των πολιτισμών, γεγονός που επιτεύχθηκε φέτος με την παρουσία καλλιτεχνών από πολλές διαφορετικές χώρες, δίνοντας έτσι στο φεστιβάλ έναν πραγματικά διεθνή χαρακτήρα. 
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, κος Μιχάλης Ταρουδάκης, στο «One Channel», στόχος του Μουσείου είναι να μεταφέρει τις σκέψεις του συγγραφέα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό και «προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και τις επόμενες κινήσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν -εκτός από τα καλλιτεχνικά γεγονότα- περιοδικές εκθέσεις και ανταποκρίσεις από καλέσματα που έχουμε δεχτεί από πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους και γενικότερα οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να παρουσιαστεί το έργο του μουσείου σε όλο τον κόσμο»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης διοργανώνεται από το Μουσείο Καζαντζάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Κινεζικού Πολιτισμού της Αθήνας καθώς και από το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στη Μυρτιά, που ήταν και ο γενέθλιος τόπος του συγγραφέα.