Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τρένο υψηλής ταχύτητας ενώνει την Tianjin με το Hong Kong

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 17:31:13
  • Προβολές:
  • 730

Υπηρεσία απευθείας σύνδεσης με τρένα υψηλής ταχύτητας εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 μεταξύ του Δήμου Τianjin της βόρειας Κίνας και του Hong Kong. 
Μόλις 10 ώρες χρειάζεται το τρένο υψηλής ταχύτητας, τύπου G305 για να φτάσει από την Tianjin στο Hong Kong, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 1.100 επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες των σιδηροδρομικών αρχών της Tianjin. Το κόστος για ένα εισιτήριο δεύτερης θέσης είναι ιδιαίτερα προσιτό καθώς δεν ξεπερνά τα 1.092,5 Γιουάν (159 δολάρια ΗΠΑ), δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να μετακινηθούν πολύ φθηνότερα σε σχέση με το αεροπλάνο. 
Η συνολική απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές είναι 2.450 χιλιόμετρα, κατά μήκος της οποίας, το τρένο σταματά σε ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του Baiyangdian Station στην Νέα Περιοχή Xiongan, που αποτελεί μια νέα οικονομική ζώνη στην επαρχία Hebei, περίπου 100 χλμ. νοτιοδυτικά του Πεκίνου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκαινίαση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής αποτελεί τμήμα ενός καινούριου εθνικού σιδηροδρομικού διαγράμματος που περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός μεγάλου αριθμού τρένων υψηλής ταχύτητας με πολλαπλούς σταθμούς, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μεταφοράς για τους επιβάτες της χώρας.