Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέο τουριστικό πάρκο στην Αλμυρή Λίμνη Chaka

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 17:25:26
  • Προβολές:
  • 825

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 άνοιξε το νέο τουριστικό πάρκο στην Αλμυρή Λίμνη Chaka της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών τουριστικών αρχών. Η φυσική αυτή αλμυρή λίμνη αποτελεί πλέον έναν διάσημο τουριστικό προορισμό καθώς το 2018 υποδέχτηκε 3 εκατομμύρια επισκέπτες, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tsaishantso, αντιπρόεδρος του επαρχιακού τουριστικού γραφείου. 
Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργία του νέου τουριστικού πάρκου, με όνομα Sky No1, έκταση 14.19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κόστος κατασκευής 620 εκατομμύρια Γιουάν (91 εκατομμύρια δολάρια), αναμένεται ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό στην περιοχή. 
Στόχος του είναι η εστίαση στον βιωματικό τουρισμό μέσα από μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως οι βόλτες με βάρκες, οι πτήσεις με ανεμόπτερα, βόλτες με αερόστατα καθώς και βόλτες με καμήλες και άλογα. Το νέο τουριστικό πάρκο θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν την αλατοθεραπεία, τη γλυπτική, την ολίσθηση, το γκολφ στη λίμνη και άλλες δραστηριότητες που επιτρέπει η φύση της λίμνης, σύμφωνα με τον διαχειριστή του πάρκου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίμνη Chaka, που φημίζεται για το οβάλ της σχήμα, βρίσκεται 3.100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στην επαρχία Ulan και έχει μήκος 15.8 χλμ., πλάτος 9.2 χλμ. και καλύπτει μια έκταση 105 τετραγωνικών χιλιομέτρων.