Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα εκπαιδεύει 5.500 δασκάλους καλλιγραφίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 17:18:04
  • Προβολές:
  • 722

Στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και την ανάπτυξη της τέχνης της καλλιγραφίας στοχεύει η Κίνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης των δασκάλων σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2015 από το Υπουργείο Παιδείας και την Κινεζική Ομοσπονδία Λογοτεχνικών και Καλλιτεχνικών Κύκλων και παρέχει μαθήματα καλλιγραφίας σε δασκάλους, έτσι ώστε να εκπαιδευτούν και να διδάσκουν με αποτελεσματικότητα τους μαθητές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στην τελετή έναρξης της 5ης συνεδρίασης του προγράμματος στο Πεκίνο, ως τώρα έχουν λάβει εκπαίδευση 5.500 δάσκαλοι, ενώ στόχος του προγράμματος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια, ο αριθμός αυτός να έχει φτάσει τις 7.000. 
Η εκπαίδευση των δασκάλων πραγματοποιείται σε εθνικό επίπεδο με σκοπό τόσο την προώθηση της πρόσβασης όσο και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην τέχνη της καλλιγραφίας στα σχολεία, έτσι ώστε να κληροδοτηθεί ο παραδοσιακός κινεζικός πολιτισμός στις επόμενες γενιές. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Su Shishu, πρόεδρος του Συνδέσμου Κινεζικής Καλλιγραφίας, η εκπαίδευση αυτή θα εστιάσει σε βασικές ασκήσεις, στις ικανότητες και τον πολιτισμό της κινεζικής καλλιγραφίας καθώς και στο αποτέλεσμα των μαθημάτων.