Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αγροτική συνεργασία μεταξύ της Shanxi και της Ουκρανίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 16:48:03
  • Προβολές:
  • 650

Στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ταξίδεψε η επιχειρηματική ομάδα τεσσάρων εταιριών από την επαρχία Shanxi της βόρειας Κίνας και αντιπρόσωποι της Τράπεζας της Κίνας στις αρχές Ιουλίου 2019, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επαφές και συζητήσεις με αξιωματούχους της χώρας. 
Η 4ήμερη επίσκεψη της κινεζικής αποστολής στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού διεξήχθησαν εκτεταμένες ανταλλαγές και συζητήσεις με αντιπροσώπους του αγροτικού τομέα της χώρας και πραγματοποιήθηκαν καρποφόρες συνομιλίες στο θέμα της αγροτικής συνεργασίας των δύο χωρών. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουκρανία, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αγροτικές φάρμες στην περιοχή της Οδησσού, στα νότια της χώρας, να συναντηθούν με ντόπιους αγροτικούς αντιπροσώπους και με την Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, κα Elena Kovaleva. 
H Κινεζική Αντιπροσωπεία εξήρε την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επαρχία Shanxi θα καταφέρει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ανταλλαγές με την Ουκρανία στον αγροτικό τομέα, έτσι ώστε να επιτευχθούν ακόμα περισσότερα κερδοφόρα αποτελέσματα.
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Εταιρίας Sunfood της Κίνας και μέλος της Κινεζικής αποστολής, κος Wang Dongfeng, «η επίσκεψή μας έχει τρεις στόχους: πρώτα απ’ όλα τη μελέτη και κατανόηση της πολιτικής γύρω από τα τρόφιμα και τη γεωργία της Ουκρανίας, δεύτερον, την αναζήτηση και εύρεση ευκαιριών συνεργασίας και τρίτον την προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σπουδαιότητα στον πρωτογενή τομέα της χώρας και επιδιώκει τόσο τη συνεργασία με άλλες χώρες όσο και την ενθάρρυνση της εισαγωγής ξένων προϊόντων στη χώρα, με σκοπό το άνοιγμα και τις διεθνείς ανταλλαγές.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)