Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Πολωνία προωθούν την πρακτική συνεργασία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 16:36:47
  • Προβολές:
  • 726

Στη Βαρσοβία της Πολωνίας ταξίδεψε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi με σκοπό να συναντηθεί με Πολωνούς ομόλογούς του και να πραγματοποιήσει συνομιλίες μαζί τους. 
Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Andrzej Duda, τόνισε την ανάγκη για προώθηση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ανέφερε πως η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνολική στρατηγική συνεργασία με την Πολωνία. Χαρακτήρισε δε τη χώρα ως μια σημαντική ανερχόμενη οικονομία και μια σπουδαία χώρα μεταξύ εκείνων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
«Η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Πολωνία για να επωφεληθεί από την από κοινού οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», τη συνεργασία Κίνας-Κεντρικών και Ανατολικών Χωρών και τη συνεργασία Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την προώθηση της διμερούς πρακτικής συνεργασίας σε ένα νέο επίπεδο», επεσήμανε ο Wang Yi. 
Προσέθεσε δε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενδυναμώσουν την επικοινωνία και το συντονισμό σε διεθνή και τοπικά ζητήματα, να διαφυλάξουν από κοινού τον πολυμερισμό και το πολυμερές εμπορικό σύστημα -που θα είναι βασισμένο στους κανόνες- έτσι ώστε να επιτευχθεί η παγκόσμια και εγχώρια ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία. 
Από την πλευρά της Πολωνίας, ο Προέδρος Andrzej Duda, σημειώνοντας ότι φέτος εορτάζεται η 70η επέτειος από την ίδρυση διμερών διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, υπογράμμισε πως η χώρα του εκτιμά ιδιαίτερα την παραδοσιακή φιλία Κίνας και Πολωνίας. Οι δύο χώρες έχουν τεράστια προοπτική συνεργασίας και γι’ αυτό η Πολωνία επιθυμεί να λάβει ενεργό μέρος στην από κοινού οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και στη συνεργασία Κίνας-Κεντρικών και Ανατολικών Χωρών, σύμφωνα με τον Πολωνό Πρόεδρο. 
Ο ίδιος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι όλο και περισσότερα πολωνικά προϊόντα θα εισαχθούν στην κινεζική αγορά, καλωσορίζοντας παράλληλα τις κινεζικές εταιρίες να πραγματοποιήσουν περισσότερες επενδύσεις στην Πολωνία, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει όλες τις ξένες εταιρίες ισότιμα και πάντοτε με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχειών: Xinhua)