Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Aνώτατοι αξιωματούχοι ορκίζονται αφοσίωση στο Σύνταγμα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-13 16:36:14
  • Προβολές:
  • 695

Όρκο πίστης στο Σύνταγμα της Κίνας πραγματοποίησαν 28 ανώτατοι αξιωματούχοι του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, παρουσία του Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.
Η τελετή περιελάμβανε την εκφώνηση του εθνικού ύμνου της χώρας και την απαγγελία του όρκου, ο οποίος ορίζει ότι οι αξιωματούχοι του κράτους οφείλουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τους νόμους και τις προσταγές του Συντάγματος. 
Ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μετά το πέρας της τελετής, ζήτησε από τους αξιωματούχους να παραμένουν πιστοί στον ανώτατο νόμο, να ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με αυτόν και να εργάζονται με επιμέλεια και εντιμότητα.
Τόνισε επίσης την ανάγκη για πραγματοποίηση περαιτέρω προσπαθειών που θα προωθούν την υγιή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και θα στηρίζουν την οικοδόμηση μιας ευημερούσας Κίνας. 
Ευρύτερος στόχος της κρατικής ηγεσίας είναι η μετατροπή της χώρας σε μια μεγάλη, σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα που θα χαρακτηρίζεται για το σθένος, το δημοκρατικό πνεύμα, τον προηγμένο πολιτισμό, την αρμονία και την ομορφιά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.