Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα δωρίζει 1067 τόνους σιτάρι στον Λίβανο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-05 22:30:17
  • Προβολές:
  • 838

Με σκοπό την παροχή βοήθειας στους ευάλωτους κατοίκους και τους Σύριους πρόσφυγες, η Κίνα δώρισε 1.067 τόνους σιτάρι στον Λίβανο στις αρχές Ιουλίου 2019. 
Η δωρεά αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του υπουργείου στη Βηρυτό, παρουσία του Κινέζου Πρέσβη στον Λίβανο. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του Λιβάνου, Richard Kuyumjian στην τελετή υπογραφής, «δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα στηρίζει τον Λίβανο και βοηθά το λαό του σε επίπεδο ανθρωπιστικό, κοινωνικό και εθνικό». Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίσταση, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τις σχέσεις τους και τη συνεργασία τους σε περισσότερους τομείς. 
Από την πλευρά της Κίνας, ο Πρέσβης της στον Λίβανο, Wang Kejian, τόνισε πως η δωρεά αυτή στοχεύει στη στήριξη των Σύριων προσφύγων και στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Συρία και η Υεμένη. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Κίνα επιθυμεί να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να λυθούν οι τοπικές διαμάχες, ταυτόχρονα με την προσπάθεια για διασφάλιση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.