Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιθεώρηση στις περιοχές που έχουν καταπολεμήσει τη φτώχεια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-05 22:05:55
  • Προβολές:
  • 824

Ελέγχους σε 238 περιοχές που έχουν βγει από τα όρια της φτώχειας, θα πραγματοποιήσει η κεντρική ηγεσία της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποίησε ο Xia Gengsheng, αντιπρόεδρος του Leading Group Office του Κρατικού Συμβουλίου για την Ανακούφιση από τη Φτώχεια και την Ανάπτυξη, σε σχετικό δελτίο τύπου την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. 
Όπως ανέφερε ο ίδιος, 60 περιοχές θα επιλεχθούν για την αξιολόγηση με τυχαίο τρόπο, καθώς οι επιτροπές θα διασκορπιστούν σε 22 επαρχιακές περιοχές σε δυτικές και κεντρικές επαρχίες. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι επιθεωρητές θα επισκεφθούν περίπου 1.000 οικογένειες σε κάθε περιοχή με σκοπό να δουν αν το ποσοστό φτώχειας έπεσε κάτω από 2% σε κεντρικές περιοχές ή κάτω από 3% στις δυτικές περιοχές κι αν οι ντόπιοι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα ανακούφισης. 
Εκτιμητές τρίτου – κόμματος θα προσληφθούν επίσης για να διαβεβαιώσουν ότι τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων είναι ακριβή, σύμφωνα με τον Xia Ginseng. Ακόμη, στην περίπτωση που βρεθεί πως οι τοπικές αρχές έχουν παραποιήσει τα στοιχεία, οι υπεύθυνοι θα έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις, προσέθεσε ο ίδιος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθεώρηση αυτή αποτελεί την πρώτη του είδους της από τότε που η κεντρική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τη νίκη της μάχης κατά της φτώχειας το διάστημα 2018-2020. Στις οδηγίες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου, οι οποίες θα πιστοποιούν ότι οι περιοχές που έχουν συγκαταλεχθεί σε αυτές που έχουν ξεφύγει από τη φτώχεια, πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει η κεντρική ηγεσία. 
Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο στόχο της Κίνας να εξαλείψει τη φτώχεια μέχρι το 2020, γεγονός που απαιτεί την επίτευξη μιας δραματικής μείωσης στα ποσοστά της φτώχειας και παράλληλα αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την εκπλήρωση του οράματος για μηδενική φτώχεια στη χώρα. 
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)