Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση του Κινέζου Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-05 21:53:29
  • Προβολές:
  • 699

Στο πλαίσιο της 13ης Διάσκεψης του Θερινού Davos, ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019. 
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός κάλεσε και τις δύο πλευρές να ενδυναμώσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και να αναβαθμίσουν τους διμερείς δεσμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Βουλγαρίας, γεγονός που αναδεικνύει την ανάπτυξη και εξέλιξη των σχέσεων των δύο χωρών. 
Οι διμερείς δεσμοί διατηρούσαν πάντοτε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη παρ’ όλες τις αλλαγές στη διεθνή κατάσταση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρωθυπουργός. «Η Κίνα είναι έτοιμη να εμβαθύνει την παραδοσιακή φιλία, να αναβαθμίσει την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία και να ενδυναμώσει τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών, έτσι ώστε να φτάσουν οι διμερείς σχέσεις σε νέα υψηλότερα επίπεδα», επεσήμανε ο Λι Κετσιάνγκ. 
Ζήτησε ακόμη από τις δύο πλευρές να ισχυροποιήσουν τη συνεργασία στις αναπτυξιακές στρατηγικές, να αυξήσουν τη συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η γεωργία και η τεχνολογία, πάντοτε βασισμένοι στην αρχή του αμοιβαίου ανοίγματος. 
Από την πλευρά της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της χώρας, Rumen Radev, χαρακτηρίζοντας την Κίνα ως έναν σημαντικό συνεργάτη της Βουλγαρίας, υπογράμμισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να διευρύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η επιστήμη, η τεχνολογία και οι ανταλλαγές μεταξύ των λαών. 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εγκαινιαστούν σύντομα και έκανε φανερή την επιθυμία της Βουλγαρίας να συμμετάσχει ενεργά στη συνεργασία Κίνας και Κεντρικών – Ανατολικών Ευρωπαϊκών Χωρών. 
  
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)