Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Τουρκίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-07-05 20:53:32
  • Προβολές:
  • 658

Την ανάγκη για προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Τουρκίας και ενίσχυση των διμερών τους δεσμών, τόνισαν ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο ομόλογός του, Recep Tayyip Erdogan, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος ζήτησε από τις δύο πλευρές να εμβαθύνουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να σεβαστούν τα καίρια ενδιαφέροντα και τις σημαντικότερες ανησυχίες η μία της άλλης. Η συνεργασία τους θα πρέπει να ενταθεί επίσης σε θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα του κράτους τους, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Κάλεσε δε και τις δύο χώρες να ενδυναμώσουν τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο λαών μέσω της περαιτέρω επαφής και της συνεργασίας στον τουρισμό, έτσι ώστε να παγιωθεί η λαϊκή στήριξη στη Σινο-Τουρκική φιλία.  
Από την πλευρά της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, τόνισε ότι η χώρα του στηρίζει την πολιτική της «Μιας Κίνας» και είναι έτοιμη να εμβαθύνει την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κίνα στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.  
Ο ίδιος, εκφράζοντας ακόμη την πλήρη στήριξή του στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», δήλωσε την επιθυμία του για επέκταση του εμπορίου, των επενδύσεων, του δικτύου 5G καθώς και των ανταλλαγών στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επιστημονικής έρευνας.