Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων για την εξάλειψη της φτώχειας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 21:02:00
  • Προβολές:
  • 884

Σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της Κίνας, βρίσκεται η αντιμετώπιση της φτώχειας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών σε όλες τις περιοχές της χώρας. 
Απώτερος στόχος της κεντρικής ηγεσίας είναι να έχει εξαλείψει τη φτώχεια μέχρι το 2020 και καθώς η προθεσμία αυτή πλησιάζει, η χώρα εντείνει τις προσπάθειες και λαμβάνει πολλαπλά μέτρα για τη στήριξη των περιοχών που υποφέρουν από την ακραία φτώχεια. 
Από το 2018 έως το 2020 η Κίνα έχει προγραμματίσει να διαθέσει 214 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό σε περιοχές, όπως η Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ και μέρη της Αυτόνομης Περιοχής της Xinjiang Uygur, όπου οι συνθήκες ακραίας φτώχειας συνεχίζουν να δυσκολεύουν τους κατοίκους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ou Qingping, αντιπρόεδρο του Ηγετικού Γραφείου για την Ανακούφιση από τη Φτώχεια και την Ανάπτυξη του Κρατικού Συμβουλίου (State Council Leading Group Office of Poverty Alleviation and Development), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού δελτίου τύπου. 
Εκτός όμως από τα τεράστια αυτά χρηματικά ποσά, η κυβέρνηση έχει επίσης κινητοποιήσει προσπάθειες από 76.400 ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της ανακούφισης από τη φτώχεια, ωφελώντας πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως ανέφερε ο Ou Qingping. 
Στο επίκεντρο των προσπαθειών βρίσκονται κυρίως οι πιο φτωχοί πολίτες της χώρας, που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και ορεινά μέρη με δυσμενές φυσικό περιβάλλον, χωρίς αναπτυγμένες υποδομές και με ιδιαίτερες ανάγκες. 
Με σκοπό την αποτελεσματικότερη στήριξη στις φτωχές περιοχές, η Κίνα έχει εντοπίσει 334 μέρη που υποφέρουν από την ακραία φτώχεια και έχει παράσχει στοχευμένη στήριξη σε αυτές ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους. 
Το 2018, η Κίνα απομάκρυνε από τη φτώχεια 13.86 εκατομμύρια κατοίκους αγροτικών περιοχών, με τον αριθμό των κατοίκων που ήταν κάτω από τα όρια της φτώχειας να μειώνεται από 98.99 εκατομμύρια το 2012 σε 16.6 εκατομμύρια στο τέλος του 2018. Η χώρα θα λαμβάνει όλο και περισσότερα μέτρα για την πλήρη υλοποίηση του στόχου και καθώς το 2020 πλησιάζει, όλοι οι φορείς θα συστρατευθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
(Ελένη Μπίλια, 
πηγή στοιχείων: Global Times)