Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Καθαρή ενέργεια στις εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:19:00
  • Προβολές:
  • 630

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2022, αφού όλοι οι χώροι διεξαγωγής των Αγώνων θα λειτουργούν με καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με την People’s Daily. 
Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί ήδη από την 1η Ιουλίου 2019 σε επτά μέρη όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου καθώς και σε εγκαταστάσεις, όπως το Εθνικό Στάδιο και το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Σπορ, γνωστό και ως Water cube, όπως αναφέρει η εταιρία State Grid. 
Παράλληλα, δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα από την Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς και τους Παρολυμπιακούς Αγώνες του 2022, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα επιβατηγά οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τους Αγώνες θα κινούνται μόνο με καθαρή ενέργεια ενώ σταθμοί επαναφόρτισης και υδρογόνωσης θα εγκατασταθούν για τα επίσημα οχήματα στις περιοχές των Αγώνων. 
Επίσης, θα υπάρχουν λεωφορεία καθαρής ενέργειας για τη σύνδεση των σιδηροδρομικών σταθμών υψηλής ταχύτητας και των χώρων στάθμευσης των θεατών σε όλους τους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αγώνες του Πεκίνου το 2022 θα είναι οι πρώτοι Αγώνες στην ιστορία που θα διεξαχθούν σε χώρους που θα χρησιμοποιείται καθαρή ενέργεια.