Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φεστιβάλ δημοτικού τραγουδιού στη Yunnan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:18:22
  • Προβολές:
  • 737

Φεστιβάλ εγχώριου δημοτικού τραγουδιού θα διεξάγει η Κίνα στην Αυτόνομη Περιοχή Chuxiong Yi, στη νοτιοδυτική επαρχία Yunnan από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. 
Το Φεστιβάλ θα αποτελείται από μια σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων δημοτικού τραγουδιού και των σεμιναρίων για τη διατήρηση και ανάπτυξη των δημοτικών τραγουδιών στην Κίνα. 
Το Υπουργείο ήδη αναζητά προγράμματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ και ενθαρρύνει τα τοπικά πολιτιστικά τμήματα να προτείνουν στους καλύτερους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής να συμμετάσχουν και να τραγουδήσουν στο φεστιβάλ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εγχώριας παραδοσιακής μουσικής που αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του παραδοσιακού πολιτισμού της χώρας. Πολλά ντόπια είδη παραδοσιακής μουσικής που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά μεταξύ των εθνοτικών μειονοτικών ομάδων, έχουν εισαχθεί στον κατάλογο της εθνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. 
Η Κίνα καταβάλει σπουδαίες προσπάθειες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κληροδότηση των ιδιαίτερων στοιχείων κάθε μειονοτικής ομάδας στις επόμενες γενιές, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεται η ενότητα και η συνέχεια του έθνους.