Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εβδομάδα Σινο-Αιγυπτιακού Τουρισμού και Πολιτισμού στο Κάιρο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:17:34
  • Προβολές:
  • 881

Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κάιρο εγκαινιάστηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εβδομάδας Σινο-Αιγυπτιακού Τουρισμού και Πολιτισμού το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. 
Η δράση αυτή, με τίτλο: «Ένα Ταξίδι στο Kung Fu… Εβδομάδα Κινεζικού Τουρισμού και Πολιτισμού 2019», οργανώνεται από κοινού από το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Κάιρο, την Επαρχία Henan της Κίνας και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κάιρο. Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών παρουσιάζεται επίσης και η φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Η Κίνα με τα μάτια του Μουσείου της Ισλαμικής Τέχνης», η οποία περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό έργων τέχνης με κινεζική επιρροή. 
Παράλληλα, αναδεικνύεται και η ομορφιά της επαρχίας Henan, μέσα από ποικίλες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα ιστορικά, φυσικά και τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Η επαρχία Henan είναι το προπύργιο του Κουνγκ Φου αλλά και το λίκνο του κινεζικού πολιτισμού, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες περιοχές της χώρας. 
Η Κίνα επιθυμεί να εντείνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλες χώρες και όπως τόνισε ο Κινέζος πολιτιστικός σύμβουλος, η εβδομάδα κινεζικού πολιτισμού και τουρισμού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός και γι’ αυτό η Κίνα θα την καθιερώσει σε 50 χώρες του κόσμου.