Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συμμετοχή του Κινέζου Προέδρου στη Σύνοδο των G20

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:16:35
  • Προβολές:
  • 748

Στη Σύνοδο των G20, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2019 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, θα συμμετάσχει ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ύστερα από πρόσκληση του Γιαπωνέζου Πρωθυπουργού Shinzo Abe. 
Στην 14η αυτή Σύνοδο, ο Κινέζος Πρόεδρος θα παρουσιάσει τις απόψεις της Κίνας και τις θέσεις της όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση των αρχηγών για την αναδυόμενη ομάδα των BRICS στην αγορά, μια ομάδα που περιλαμβάνει πια και την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. 
Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί ότι θα συμμετάσχει στο συνέδριο των αρχηγών Κίνας-Ρωσίας-Ινδίας και θα διεξάγει μια σειρά διμερών συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς των άλλων χωρών. 
Η Σύνοδος της Ομάδας των 20 αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις για τη διεθνή οικονομική συνεργασία και τα τελευταία χρόνια εστιάζει όχι μόνο στα θέματα της μακροοικονομίας και του εμπορίου, αλλά αναλύει και ζητήματα όπως η ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, η υγεία, η μετανάστευση και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τα αποτελέσματα από τη φετινή διεξαγωγή της και τη συμμετοχή του Κινέζου Προέδρου αναμένονται ιδιαίτερα καρποφόρα και επωφελή για όλες τις πλευρές.