Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Έκθεση για την παράδοση των κινεζικών επωνύμων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:15:28
  • Προβολές:
  • 950

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσιάζεται σε έκθεση στο Πεκίνο, η αρχαία παράδοση των πιο δημοφιλών οικογενειακών ονομάτων στην Κίνα. 
Σύμφωνα με την China Daily, η έκθεση παρουσιάζει χάλκινα γλυπτά που απεικονίζουν 101 ευρέως γνωστά κινεζικά οικογενειακά ονόματα, τα οποία μαρτυρούν και τη μακρά παράδοση της απεικονιστικής κινεζικής γραφής. Τα έργα αυτά, δημιουργημένα από τον καλλιτέχνη και γλύπτη Li Tinggui, αφορούν επώνυμα που χρησιμοποιούνται περίπου από το 85% των Κινέζων πολιτών. Ο ίδιος, εμπνευσμένος από την αρχαία γραφή των κινεζικών ιδεογραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν σύμβολα που έμοιαζαν με την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, αφιέρωσε δώδεκα χρόνια στην αποτύπωσή τους. 
Χαρακτηριστικό γλυπτό αποτελεί η αποτύπωση του επιθέτου «Μa», που στα κινεζικά σημαίνει «άλογο» και στην έκθεση παρουσιάζεται ως ένα μάτι αλόγου, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι αρχαίοι Κινέζοι έγραφαν αυτό το σύμβολο για να αναφερθούν στο συγκεκριμένο οικογενειακό όνομα. 
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στην China Daily, «η ζωή είναι ένα ταξίδι αναζήτησης των ριζών. Οι άνθρωποι αναζητούν τις ρίζες της ζωής τους για να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο και τους εαυτούς τους. Είμαι τυχερός που κατάφερα να βρω κάποια «γονίδια» του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού στα οικογενειακά ονόματα». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση θα παρουσιάζεται στο Overseas Chinese History Museum στο Πεκίνο μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019 και αναμένεται πως θα υποδεχτεί πλήθος επισκεπτών.