Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανακάλυψη παλιάς πέτρινης πλάκας στη Hebei

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:14:48
  • Προβολές:
  • 891

Παλιά πέτρινη πλάκα, που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικές με την περιβαλλοντική προστασία, ανακαλύφθηκε στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας στα μέσα Ιουνίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Η πλάκα αυτή χρονολογείται από την περίοδο διακυβέρνησης της Δυναστείας Qing (1644-1911) και συγκεκριμένα από το 1862. Όπως αναφέρει το τμήμα τοπικής πολιτιστικής προστασίας των κειμηλίων, η πλάκα βρέθηκε στο χωριό Yangyi και έχει ύψος 0.64 μέτρα και πλάτος 0.5 μέτρα. Είναι πολύ καλά διατηρημένη και διαθέτει σκαλισμένα ιδεογράμματα στην εμπρόσθια πλευρά, τα οποία αναφέρουν πως οι κάτοικοι του χωριού διατηρούν τις υδάτινες πηγές καθαρές, προστατεύουν τα άγρια ζώα και απαγορεύουν αυστηρά τη χρήση των όπλων.
Επίσης, στην επιγραφή προσδιορίζεται ο αριθμός των ποινών για κάθε παραβίαση καθώς και τα όργανα επιβολής των νόμων. Η ανακάλυψη αυτή δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την κατανόηση του οικολογικού περιβάλλοντος, την κοινωνική αρχή και τα παραδοσιακά έθιμα στα νοτιότερα μέρη της επαρχίας κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Qing, όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι. 
Παράλληλα, η πέτρινη πλάκα απεικονίζει έναν σχετικά πλήρη νόμο περιβαλλοντικής προστασίας, που θα μπορούσε να είναι και το πρωιμότερο δείγμα πέτρινης πλάκας με τέτοιου είδους περιεχόμενο στην περιοχή. Αναδεικνύει δε το γεγονός ότι οι πολίτες εκείνης της περιόδου είχαν πλήρη συνείδηση της ανάγκης για διαφύλαξη του περιβάλλοντος, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Jia Mingtian, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.