Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εκτεταμένη έρευνα στο υδάτινο περιβάλλον της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:14:20
  • Προβολές:
  • 698

Θαλάσσια έρευνα, που θα διεξαχθεί με τη βοήθεια τεσσάρων σκαφών και θα έχει ως στόχο την εξέταση της κατάστασης στα παράκτια ύδατα της Κίνας, εγκαινίασε η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019. 
Τα σκάφη αυτά αναχώρησαν από τρία κινεζικά λιμάνια, δύο από αυτά από την περιοχή Qingdao της επαρχίας Shandong στην ανατολική Κίνα και τα άλλα δύο από την Yantai της Shandong και τη Guangzhou, αντίστοιχα. Σκοπός της αποστολής αυτής είναι να συλλεχθούν δεδομένα από τη Θάλασσα Bohai, την Κίτρινη Θάλασσα και τις εκβολές των Ποταμών Yangtze και Pearl έτσι ώστε να διευκολυνθούν μελλοντικές έρευνες που θα πραγματοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα. 
Η έρευνα θα διαρκέσει δέκα ημέρες και αναμένεται ότι θα προσφέρει στοιχεία, που θα συμβάλουν στη βαθύτερη κατανόηση των φυσικών, γεωλογικών και οικολογικών αλλαγών στα παράκτια ύδατα της Κίνας. 
Ακόμη, όπως ανέφερε ο Wang Fan, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ωκεανολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, η συγκεκριμένη έρευνα θα λειτουργήσει ως αφετηρία για μια εκτεταμένη θαλάσσια παρακολούθηση και εξέταση, συμπεριλαμβάνοντας την οικολογική αποκατάσταση, την πρόληψη και τον έλεγχο από τις καταστροφές.