Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα και Ταϊλάνδη επεκτείνουν τη συνεργασία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:10:01
  • Προβολές:
  • 646

Συμφωνία για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας και της προστασίας του παγκόσμιου πολυμερούς εμπορικού συστήματος πραγματοποίησε ο Li Xi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας με τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Κινέζου αξιωματούχου στην πρωτεύουσα της χώρας. 
Ο Li Xi, που διατελεί επίσης ως γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Guangdong του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Ταϊλάνδη στοχεύει στην εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης, που επετεύχθη μεταξύ των αρχηγών των δύο χωρών όσον αφορά τις σχέσεις Κίνας-Ταϊλάνδης, την εμβάθυνση των διακομματικών ανταλλαγών και την προώθηση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ της Επαρχίας Guangdong και της Ταϊλάνδης. 
Τόνισε πως η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Ταϊλάνδη έτσι ώστε να αναπτύξουν μαζί αντίστοιχες αναπτυξιακές στρατηγικές, να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ της Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area της Κίνας και του Ανατολικού Οικονομικού Άξονα της Ταϊλάνδης, καθώς και να προωθήσουν μια υψηλής ποιότητας συνεργασία στο πλαίσιο της Κινεζικής Πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». 
«Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την Ταϊλάνδη για την προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και τη βελτίωση των Σινο-Ταϊλανδέζικων και των Σινο-ASEAN (Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας) σχέσεων και η Guangdong συγκεκριμένα επιθυμεί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα αυτών των ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα», συμπλήρωσε ο Κινέζος αξιωματούχος. 
Από την πλευρά της Ταϊλάνδης, ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha, που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά την ενθρόνιση του νέου βασιλιά της χώρας, Maha Vajiralongkorn, ζήτησε από τον Li Xi να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εξαιρετικά επιτεύγματα της Κίνας στον τομέα του Σοσιαλισμού με Κινεζικά Χαρακτηριστικά για μια Νέα Εποχή υπό την καθοδήγηση του Κινέζου Προέδρου. Όσον αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών, ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επεσήμανε πως η νέα κυβέρνηση της χώρας θα συνεχίσει να διατηρεί την πολιτική της φιλίας με την Κίνα και θα εμβαθύνει τη συνεργασία σε τομείς όπως η γεωργία, ο τουρισμός και οι τηλεπικοινωνίες. 
Είναι πρόθυμη ακόμη να αυξήσει τη συνεργασία τόσο μεταξύ των δύο χωρών όσο και μεταξύ της Κίνας και των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος». Επιδιώκει δε να ενισχύσει τις ανταλλαγές στην διακυβέρνηση και να διαφυλαχθεί από κοινού το πολυμερές εμπορικό σύστημα, έτσι ώστε να ωφεληθούν οι δύο χώρες και οι λαοί τους. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)