Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση του Κινέζου Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:09:12
  • Προβολές:
  • 560

Στο Πεκίνο ταξίδεψε ο Πρόεδρος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Λι Κετσιάνγκ και πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συζητήσεις. 
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Πρωθυπουργός, η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει σχεδόν συγχρονιστεί με τη διαδικασία μεταρρύθμισης και ανοίγματος της Κίνας, ενώ οι δύο πλευρές διεξάγoυν μια καινοτόμα, ανοιχτή, διαφανή και παραγωγική συνεργασία σε τομείς όπως τα δάνεια και η τεχνογνωσία, για πάνω από 40 χρόνια. 
Τόνισε δε ότι οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ευρείες, γεγονός που θα συμβάλει στην προώθηση της ανακούφισης από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, στον περιορισμό του χάσματος μεταξύ βορά – νότου και στην επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Όσον αφορά το γενικότερο προσανατολισμό της Κίνας για τη διεθνή συνεργασία, ο Πρωθυπουργός της χώρας επεσήμανε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αναζωογονεί την αγορά και να προωθεί μια υψηλού επιπέδου ανάπτυξη μέσω της εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων, όπως η βελτιστοποίηση της διοίκησης και η ανάθεση της εξουσίας, καθώς και η εφαρμογή μεγάλης κλίμακας μείωσης φόρων και τελών. Η κινεζική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον προσανατολισμένο προς τις αγορές και βασιζόμενο στους νόμους, πρόσθεσε ο ίδιος. 
Από την πλευρά του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Πρόεδρος David Malpass, δήλωσε ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά επιτεύγματα στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς έχει απομακρύνει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων από τα όρια της φτώχειας και συνεχώς προωθεί την καινοτόμα ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία. «Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας επιθυμεί να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε ποικίλους τομείς και σε διμερές ή παγκόσμιο πλαίσιο με σκοπό να επιτευχθεί αμοιβαίο όφελος και να προωθηθεί η παγκόσμια ανάπτυξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)