Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο Κιργιστάν και το Τατζικιστάν

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-27 19:07:45
  • Προβολές:
  • 619

Κρατικές επισκέψεις στο Κιργιστάν και το Τατζικιστάν πραγματοποίησε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου 2019. 
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε αυτές τις δύο χώρες, συμμετείχε στην 19η Συνεδρίαση των Αρχηγών των Κρατικών Συμβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε συνομιλίες και με τον ομόλογό του από την πλευρά του Κιργιστάν, Sooronbay Jeenbekov, όσον αφορά τις δράσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι πρόεδροι των δύο χωρών, αναφερόμενοι στην αμοιβαία παραδοσιακή φιλία συζήτησαν για το μέλλον των διμερών σχέσεων σε μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε και τις δύο πλευρές να διεξάγουν συντονισμένες προσπάθειες για την επίτευξη περισσότερου κέρδους από τη διμερή συνολική στρατηγική εταιρική σχέση προς όφελος και των δύο λαών. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να εντείνουν τον συντονισμό εντός των πολυμερών πλαισίων, συμπεριλαμβανομένης της SCO και της Διάσκεψης για τα Μέτρα Αλληλεπίδρασης και Οικοδόμησης στην Ασία, να επιμείνουν στην πολυμέρεια και να αντιταχθούν στον προστατευτισμό και τη μονομερή προσέγγιση, με σκοπό να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με ένα κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.  Από την πλευρά του Κιργιστάν, ο Πρόεδρος της χώρας Sooronbay Jeenbekov, τόνισε πως εκτιμά τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Κινέζος Πρόεδρος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. 
Εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ευχήθηκε στην Κίνα να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κιργιστάν, ο Κινέζος Πρόεδρος έλαβε μέρος στην 5η Διάσκεψη Κορυφής της Ασίας για την Αλληλεγγύη και την Εμπιστοσύνη στην Ασία (CICA), η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίσημες επισκέψεις του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις δύο αυτές χώρες ήταν αποτέλεσμα της πρόσκλησης του Προέδρου του Κιργιστάν Sooronbay Jeenbekov και του Προέδρου του Τατζικιστάν Emomali Rahmon, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.