Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα zongzi στην Hubei

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 19:05:28
  • Προβολές:
  • 1128

Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσαν 9478 κάτοικοι στην επαρχία Hubei της Κεντρικής Κίνας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί με σκοπό να φτιάξουν το παραδοσιακό κινεζικό έδεσμα Zongzi, που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Δράκου. 
Οι συμμετέχοντες, ηλικίας από 5 έως 70 ετών, ετοίμασαν τα ντάμπλινγκς από κολλώδες ρύζι, τυλιγμένα σε φύλλα καλαμιάς και φτιαγμένα σε σχήμα πυραμίδας και έσπασαν το ρεκόρ για τα περισσότερα άτομα που ετοίμασαν ένα είδους φαγητού ταυτόχρονα. Ο συνολικός χρόνος που απαιτήθηκε για την παρασκευή των 16.400 zongzi ήταν μόλις 8 λεπτά, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επέβλεπαν 190 επιτηρητές οι οποίοι έκριναν τελικά ότι η πρωτοβουλία αυτή πληροί τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα ρεκόρ Γκίνες. 
Οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν 2000 κιλά κολλώδες ρύζι, 40.000 φύλλα καλαμιάς και 600 κιλά σάλτσα πορτοκαλιού, η οποία χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των εδεσμάτων, κατά το παραδοσιακό έθιμο της περιοχής. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι καταναλώνουν zongzi ως ένα παραδοσιακό σνακ κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Φεστιβάλ του Δράκου, το οποίο γιορτάζεται την 5η ημέρα, του 5ου μήνα σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο. Φέτος, η ημερομηνία αυτή σημοδοτεί την 7η Ιουνίου, με πλήθος δραστηριοτήτων να έχουν ξεκινήσει ήδη από την 1η του μηνός.