Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνεργασία Κίνας και Κένυας για τη δημιουργία νέων ποικιλιών τσαγιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 19:04:37
  • Προβολές:
  • 1046

Τη συνεργασία της Κίνας με την Κένυα στον τομέα της ανάπτυξης νέων ποικιλιών τσαγιού ανακοίνωσε το αγροτικό ερευνητικό πρακτορείο της Κίνας στις αρχές Ιουνίου 2019. 
Ερευνητές από τις δύο χώρες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη αυτού του τομέα και όπως ανέφερε ο Eliud Kireger, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Γεωργίας και Κτηνοτροφικής Έρευνας, η ερευνητική του ομάδα θα εργαστεί με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών με σκοπό να δώσει στην Κένυα τη δυνατότητα να παράγει και να επεξεργάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία ιδιαίτερων τσαγιών. 
«Οι Κινέζοι διαθέτουν μεγάλη τεχνολογία για το πράσινο και «ορθόδοξο» τσάι, γεγονός απαραίτητο για την ανταπόκριση στις διαρκείς αλλαγές στις απαιτήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν τελευταία όλο και πιο υγιεινά ροφήματα τσαγιού. 
Για αυτό, η Κένυα είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να γνωρίσει τον πλούσιο πολιτισμό του κινεζικού τσαγιού και να επεκταθεί ο ρόλος της βιομηχανικής του καλλιέργειας στην οικονομία της Κένυας», τόνισε ο Eliud Kireger. 
Μια ομάδα ερευνητών από τον Οργανισμό Γεωργίας και Κτηνοτροφικής Έρευνας της Κένυας θα ξεκινήσει τις επαφές με την Κίνα πολύ σύντομα, καθώς θα συμμετάσχει στο συνέδριο τσαγιού, που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα αυτόν τον μήνα, μετά από επίσημη πρόσκληση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κένυα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαύρου τσαγιού στην Αφρική και έναν κορυφαίο εξαγωγέα μαύρου τσαγιού σε όλο τον κόσμο. 
«Παρ’ όλα αυτά, οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών μας οδηγεί στο να ερευνούμε συνεχώς και να αναπτύσσουμε νέες ποικιλίες τσαγιού, έτσι ώστε να διαβεβαιώνουμε ότι η Κένυα διαθέτει την καλύτερη ποιότητα».