Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

53 χώρες της Αφρικής στην πρώτη εμπορική έκθεση Κίνας - Αφρικής

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 19:02:41
  • Προβολές:
  • 1039

Ένας μεγάλος αριθμός Αφρικανικών χωρών έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην πρώτη Οικονομική και Εμπορική Έκθεση μεταξύ Κίνας και Αφρικής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 27-29 Ιουνίου στην επαρχία Hunan της Κεντρικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικού αξιωματούχου την Τρίτη 5 Ιουνίου 2019. 
Διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου θα στείλουν επίσης αντιπροσώπους τους στην έκθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής της Hunan, Ηe Baoxiang, σε σχετικό δελτίο τύπου. 
Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Changsha, πρωτεύουσα της επαρχίας Hunan, θα φιλοξενήσει πάνω από 1500 ξένους επισκέπτες, 5000 εγχώριους καλεσμένους, καθώς και περισσότερους από 3500 εκθέτες, αγοραστές και επαγγελματίες επισκέπτες, σύμφωνα με τον He Baoxiang. 
Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Σινο-Αφρικανικής Συνεργασίας, αναμένεται ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μηχανισμό για την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των Αφρικανικών χωρών.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ανάγκη των καιρών καθώς το 2018, το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Αφρικής έφτασε τα 204.2 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 20% από χρόνο σε χρόνο. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της Αφρικής για ήδη δέκα συνεχόμενα έτη, ενώ αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες συνεργασίες σε όλους τους τομείς.