Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σημαντική βελτίωση στο περιβάλλον της Guangdong

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 18:04:10
  • Προβολές:
  • 1131

Μεγάλη πρόοδο σημειώνουν οι εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της οικολογίας στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που δημοσιεύτηκε από το Επαρχιακό Γραφείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της περιοχής. 
Η ποιότητα του αέρα, των επιφανειακών υδάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος σημείωσε εξαιρετική βελτίωση τον προηγούμενο χρόνο, καθώς η πυκνότητα συγκέντρωσης σωματιδίων τύπου PM2.5, -ενός δείκτη ιδιαίτερα σημαντικού για την αξιολόγηση της μόλυνσης-, μειώθηκε από το 2017 κατά 6.1%, σε 31 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Επίσης, η πυκνότητα του θειικού οξέος, του διοξειδίου του αζώτου και των σωματιδίων PM10 σημείωσαν πτώση της τάξεως του 9.1 %, 3.4% και 3.9%, αντίστοιχα. 
Παρ’ όλα αυτά όμως, στην επαρχία καταγράφηκε αύξηση στη συγκέντρωση του όζοντος τα τελευταία δύο χρόνια, στοιχείο που αποτελεί έναν κύριο ρυπογόνο παράγοντα του αέρα και σημείο όπου θα εστιάσουν οι προσπάθειες αντιμετώπισής του. 
Σύμφωνα ακόμη με την ανακοίνωση, η ποιότητα του πόσιμου νερού και των επιφανειακών υδάτων ήταν γενικά καλή, καθώς οι εταιρίες στην περιοχή καταβάλλουν ισχυρές προσπάθειες για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, να μειωθούν κατά 4.9% από χρόνο σε χρόνο. 
Επίσης, η επαρχία έχει ενισχύσει την περιβαλλοντική επιθεώρηση και έχει διεξάγει εκστρατείες για να αντιμετωπίσει τη ρύπανση των υδάτων και να ενισχύσει τον έλεγχο της βιομηχανικής μόλυνσης.
Παράλληλα, στηρίζει την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη διοχέτευση των λυμάτων, ενώ τον προηγούμενο χρόνο προσέθεσε τη δυνατότητα διαχείρισης 1.6 εκατομμυρίων τόνων εγχώριων λυμάτων και δημιούργησε σχεδόν 8000 χιλιόμετρα αγωγών κατά μήκος της επαρχίας.
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)