Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διαγωνισμός καλλιγραφίας για μικρούς μαθητές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:49:58
  • Προβολές:
  • 1041

Πάνω από 1300 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μέρος στον διαγωνισμό καλλιγραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Yinchuan, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Ningxia Hui στη βορειοδυτική Κίνα, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. 
Ο διαγωνισμός αυτός εξέταζε τη δεξιοτεχνία και τις ικανότητες των μαθητών τόσο στην αυστηρή γραφή όσο και στη γραφή με πινέλο. Σκοπός της διοργάνωσης και της διεξαγωγής του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών να γνωρίσουν καλύτερα και να αναπτύξουν την παραδοσιακή κινεζική καλλιγραφία που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κινεζικού πολιτισμού. Ο πολιτισμός που είναι ενσωματωμένος στην αρχαία τέχνη της κινεζικής καλλιγραφίας οφείλει να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές και να αποτελέσει σημείο έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλλιγραφίας πραγματοποιήθηκε επίσης τελετή στην οποία συμμετείχαν μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης ντυμένοι με παραδοσιακές στολές της Δυναστείας Han. 
H Κίνα καταβάλει ισχυρές προσπάθειες για την επαφή των νεαρών μελών της κοινωνίας με τον παραδοσιακό πολιτισμό και διοργανώνει πλήθος δράσεων σε αυτήν την κατεύθυνση.