Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Παραδοσιακό πολιτιστικό φεστιβάλ στη Jiaxing

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:49:24
  • Προβολές:
  • 1022

Με σκοπό την υποδοχή του Dragon Boat Festival, η πόλη Jiaxing της ανατολικής Επαρχίας της Κίνας, Zhejiang, διοργανώνει ένα παραδοσιακό πολιτιστικό φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουνίου. 
Η πόλη αυτή είναι διάσημη για τα νότιου τύπου zongzi ή αλλιώς dumplings με κολλώδες ρύζι, που αποτελούν παραδοσιακό έδεσμα που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Δράκου. Στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτιστικού φεστιβαλ θα διεξαχθούν παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως αγώνες με τη «βάρκα του δράκου», παρασκευή του κινεζικού εδέσματος dumpling, δημιουργία μικρών φακέλων και temple fairs. 
Επίσης, πόλεις κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού έχουν ήδη προσκληθεί να συμμετάσχουν στο φετινό φεστιβάλ και να παρουσιάσουν τον παραδοσιακό τους πολιτισμό, τις τοπικές ιδιαιτερότητες και την άυλη πολιτιστική τους κληρονομιά από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Dragon Boat της Κίνας εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η ημέρα του 5ου μήνα, σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και φέτος η ημερομηνία αυτή είναι η 7η Ιουνίου.