Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στα 31.63 τρισ. Γιουάν το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:11:43
  • Προβολές:
  • 517

Ραγδαία ανάπτυξη σημειώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο της Κίνας με τα έσοδα του προηγούμενου έτους να φτάνουν τα 31.63 τρισ. Γιουάν (4.58 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην τρέχουσα Διεθνή Έκθεση για τη Βιομηχανία των Μεγάλων Δεδομένων στην Guiyang, πρωτεύουσα της επαρχίας Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα. 
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, που αφορούσε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας για το 2018, πάνω από 9 τρισ. Γιουάν ηλεκτρονικών λιανικών πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, ενώ οι ηλεκτρονικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 200 τρισ. Γιουάν το ίδιο χρονικό διάστημα. 
Επίσης, πάνω από 50 δισ. πακέτα παραδόθηκαν στη χώρα το 2018 και ο συνολικός αριθμός των εισαγωγών και των εξαγωγών στο πλαίσιο του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασε τα 134.7 δισ. Γιουάν την ίδια περίοδο. Αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης σε αυτόν τον τομέα είναι και η συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζόμενων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 47 εκατομμύρια. 
Η ανάπτυξη αυτής της μορφής του εμπορίου έχει επηρεάσει επίσης τόσο την παραγωγή όσο και την κατανάλωση, καθώς η πρόσβαση στα αγαθά γίνεται όλο και πιο εύκολη. 
Παράλληλα, μεγάλη ώθηση δίνεται στην αναβάθμιση της γεωργίας, της βιομηχανίας και του τομέα των υπηρεσιών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Sun Baowen, Πρόεδρος του Κινεζικού Κέντρου για την έρευνα στον τομέα της Διαδικτυακής Οικονομίας στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο Οικονομικών.