Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μεγάλη πρόοδος στην μάχη κατά της ρύπανσης και της φτώχειας στη Hebei

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:08:16
  • Προβολές:
  • 755

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και την καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 
 Στην επαρχία Hebei της Βόρειας Κίνας έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος σε αυτούς τους δύο τομείς καθώς οι αρχές της περιοχής έχουν καταβάλει «πρωτόγνωρες προσπάθειες» κατά της μόλυνσης με ένα πλήθος προγραμμάτων να έχει εφαρμοστεί ήδη σε μεγάλη κλίμακα. «Σκοπός είναι η εξασφάλιση ενός «μπλε ουρανού», καθαρού νερού και εδάφους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Wang Dongfeng, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην Επαρχιακή Επιτροπή της Hebei, σε σχετικό δελτίο τύπου στα τέλη Μαΐου 2019. 
Ως τώρα, 5.35 εκατομμύρια οικογένειες στην επαρχία έχουν αλλάξει τον τρόπο που κινούνται καθώς η κύρια πηγή ενέργειας έπαψε να είναι ο άνθρακας, από τότε που αντικαταστάθηκε με φυσικό αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια. 
Παράλληλα, 74.555 οχήματα παλιάς τεχνολογίας έχουν σταδιακά καταργηθεί, ενώ πάνω από 120.000 εταιρίες που προκαλούσαν μόλυνση έχουν λάβει διαταγή να σταματήσουν και να τροποποιήσουν τη λειτουργία τους. 
 Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες προσπάθειες για τον καθαρισμό των σημείων με λιμνάζοντα νερά και έχουν καθαριστεί 6.287 βρώμικες λιμνούλες και 43 βρώμικα κανάλια. Οι προσπάθειες αυτές έχουν καρποφόρα αποτελέσματα καθώς η ποιότητα του αέρα τον προηγούμενο χρόνο ήταν η καλύτερη σε σχέση με τα τελευταία έξι χρόνια και η επαρχία είχε 208 μέρες με καλή ποιότητα αέρα, 79 ημέρες περισσότερες σε σχέση με το 2013. Η πυκνότητα των ρυπογόνων σωματιδίων μειώθηκε κατά 48%, σε σύγκριση με το 2013 ενώ τον προηγούμενο χρόνο φυτεύτηκαν περίπου 658.000 εκτάρια δασών στην περιοχή Hebei. 
Σύμφωνα με τον Wang Dongfeng, η επαρχία καταγράφει συνεχή πρόοδο και στο ζήτημα της εξάλειψης της φτώχειας αφότου οι τοπικές αρχές διέθεσαν 4.04 δισ. Γιουάν (585 εκατ. δολάρια) σε κονδύλια για την ανακούφιση των κατοίκων, ενώ οι αστικές και επαρχιακές υπηρεσίες προσέφεραν 3.3 δις. Γιουάν. 
Η χρηματοδότηση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους της επαρχίας διότι 21 περιοχές της και 650.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα όρια της φτώχειας και έχουν πλέον μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επαρχίες καταπολεμούν τη φτώχεια και μπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης, με την κεντρική κυβέρνηση να κατευθύνεται όλο και πιο κοντά στο στόχο της πλήρους εξάλειψης της φτώχειας μέχρι το 2020. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: 
China Daily)