Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενισχύονται οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Κίνας και Σερβίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:07:15
  • Προβολές:
  • 580

Την ενίσχυση των διμερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Σερβίας αποφάσισαν αξιωματούχοι των δυο χωρών σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. 
Ο ανώτατος νομοθέτης της Κίνας Li Zhanshu υποδέχτηκε στο Πεκίνο τον Veroljub Arsic, Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, με τον οποίο πραγματοποίησε εποικοδομητικές συζητήσεις όσον αφορά τις σχέσεις και τις επαφές των δύο χωρών. 
Ο Κινέζος αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας την Κίνα και τη Σερβία ως «ειλικρινείς φίλες η μία της άλλης», τόνισε ότι η διμερής συνολική στρατηγική συνεργασία έχει αναβαθμιστεί σε ένα νέο υψηλότερο επίπεδο υπό την καθοδήγηση των αρχηγών των δύο κρατών. 
Ανέφερε ακόμη ότι η διμερής πρακτική συνεργασία βρίσκεται στο προσκήνιο της συνεργασίας για την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και κάλεσε και τις δύο χώρες να σταθεροποιήσουν την παραδοσιακή φιλία και να συνεχίσουν να στηρίζουν ενεργά τα καίρια ενδιαφέροντα και τα σημαντικά ζητήματα η μία της άλλης. Παράλληλα, ζήτησε από τις δύο χώρες να θέσουν το παράδειγμα για την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη, την κοινή ανάπτυξη και τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών, έτσι ώστε να οικοδομηθεί μια πιο κλειστή κοινωνία με κοινά ενδιαφέροντα και κοινό μέλλον. 
Ο Κινέζος αξιωματούχος πρότεινε ακόμη στους δύο πολιτικούς να ενδυναμώσουν τη συνεργασία σε πεδία όπως η νομοθεσία, η επιτήρηση και η διακυβέρνηση με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή της συναίνεσης που πραγματοποίησαν οι δύο αρχηγοί των κρατών. 
Από την πλευρά της Σερβίας, ο Veroljub Arsic δήλωσε ότι η Εθνοσυνέλευση της Σερβίας είναι έτοιμη να ισχυροποιήσει τις ανταλλαγές με το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη συνεργασία των επιτροπών μεταξύ των νομοθετικών σωμάτων της Κίνας και της Σερβίας. 
Σκοπός είναι η πραγματοποίηση νέας συμβολής στην προώθηση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)