Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

O Κινέζος αντιπρόεδρος επισκέπτεται την Ολλανδία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-06-07 17:05:30
  • Προβολές:
  • 716

Επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία πραγματοποίησε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Wang Qishan από την Τρίτη 28 έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξεχωριστά με τον Βασιλιά της χώρας Willem-Alexander και τον Πρωθυπουργό Mark Rutte. 
Ο Κινέζος αντιπρόεδρος τόνισε τη σπουδαιότητα της ισχυροποίησης των διμερών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών για την επίτευξη κοινής ανάπτυξης. Ανέφερε πως οι σχέσεις Κίνας-Ολλανδίας αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στο πνεύμα της αμοιβαίας εκτίμησης και της αναζήτησης κοινού εδάφους με την ταυτόχρονη απομάκρυνση των διαφορών. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να επιτύχουν κοινή ανάπτυξη και ευημερία παρά το διαφορετικό κοινωνικό τους σύστημα, τον διαφορετικό πολιτισμό και το διαφορετικό στάδιο ανάπτυξής τους. 
«Η Κίνα καλωσορίζει την Ολλανδία να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και πάντοτε επέμενε στο αμοιβαίο όφελος και στην επωφελή συνεργασία που βασίζεται στις αμοιβαίες προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Wang Qishan. 
Από την πλευρά της Ολλανδίας, ο Βασιλιάς Willem-Alexander υπογράμμισε ότι η Ολλανδία αποδίδει μεγάλη σπουδαιότητα στις σχέσεις με την Κίνα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη ανάπτυξη των διμερών δεσμών των δύο χωρών. «Η ανάπτυξη της Κίνας είναι πολύ σημαντική για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία», επεσήμανε ο Ολλανδός Βασιλιάς, προσθέτοντας ότι και οι δύο χώρες οφείλουν να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων τους και να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις που ανακύπτουν. 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης του Κινέζου αντιπροέδρου με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, ο δεύτερος δήλωσε ότι η ολλανδική πλευρά είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κίνα σε τομείς όπως η τεχνολογική καινοτομία, η πράσινη χρηματοδότηση, η κλιματική αλλαγή και η καθαρή ενέργεια με σκοπό να εξερευνήσουν από κοινού την αγορά «τρίτου-κόμματος». 
Ο Πρωθυπουργός Mark Rutte ολοκλήρωσε το λόγο του σημειώνοντας ότι η Ολλανδία εκτιμά τη στάση της Κίνας στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και εκφράζει την ελπίδα ότι θα διαφυλαχθεί από κοινού το πολυμερές εμπορικό σύστημα. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)