Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ενίσχυση των προσπαθειών για διαλογή των απορριμμάτων στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-31 17:19:50
  • Προβολές:
  • 741

Την επέκταση των προσπαθειών για περαιτέρω μείωση των απορριμμάτων στην πόλη ανακοίνωσε η Μόνιμη Επιτροπή του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου του Πεκίνου στα τέλη Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αρχές του Πεκίνου θα εφαρμόσουν υποχρεωτικούς κανόνες μείωσης των απορριμμάτων σε σχολεία, νοσοκομεία, κτίρια που στεγάζουν γραφεία, τουριστικά αξιοθέατα και ξενοδοχεία. 
Ήδη έχουν επιτευχθεί εξαιρετικά αποτελέσματα και τεράστια πρόοδος στον περιορισμό των σκουπιδιών στο Πεκίνο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zhang Jiaming, αντιδήμαρχος της πόλης. 
Συνολικά 1064 σχολεία, 271 νοσοκομεία, 528 σούπερ μάρκετς και εμπορικά κέντρα καθώς και 446 μέρη με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα έχουν ήδη διεξάγει με επιτυχία ενέργειες σωστής ταξινόμησης των σκουπιδιών με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους και την μείωση της επιβάρυνσης για το περιβάλλον. 
Μέχρι το τέλος του 2019, το Πεκίνο θα διεξάγει επίσης διαδικασίες ταξινόμησης των σκουπιδιών και θα επιβάλει κανόνες ανακύκλωσης σε 500 χωριά με σκοπό να διασφαλιστεί ότι το 97% των οικιακών απορριμμάτων θα συλλέγεται και θα διαχειρίζεται σύμφωνα με τους κανόνες σωστής αξιοποίησης τους. Παράλληλα, πάνω από 300 κινεζικές πόλεις ή περιοχές σε επίπεδο επαρχίας θα ξεκινήσουν τη διαλογή των οικιακών απορριμμάτων μέσα στο 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικιακής και Αστικής- Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.