Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση ανώτατων Κινέζων αξιωματούχων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-31 17:17:03
  • Προβολές:
  • 816

Στο Πεκίνο υποδέχτηκε ο Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και πρόεδρος του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, τον Κουβανό Υπουργό Εξωτερικών Bruno Rodriguez Parrilla την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.
Ο Κινέζος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα και η Κούβα, ως σοσιαλιστικές χώρες, στήριζαν και βοηθούσαν πάντα η μία την άλλη και η Κίνα στηρίζει ενεργά τη νόμιμη μάχη της χώρας στο ζήτημα της διαφύλαξης της εθνικής της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας. 
«Καθώς η επόμενη χρονιά σηματοδοτεί την 60η επέτειο από την ίδρυση των διπλωματικών μας δεσμών, η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί με την Κούβα για να εφαρμοστεί η σημαντική συναίνεση που επετεύχθη από τους αρχηγούς των δύο χωρών, να ενισχυθούν οι ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, να προωθηθεί η από κοινού οικοδόμηση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και να ενδυναμωθεί ο συντονισμός στα διεθνή ζητήματα, έτσι ώστε να διατηρηθεί από κοινού η ειρήνη και η σταθερότητα των δύο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Από την πλευρά της Κούβας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Rodriguez Parrilla, επεσήμανε πως η Κούβα επιθυμεί να συνεργαστεί με την Κίνα για να προωθήσουν την κατασκευή της Κινεζικής Πρωτοβουλίας και να εμβαθύνουν την πρακτική συνεργασία σε ποικίλους τομείς, στοχεύοντας σε μια ακόμα καλύτερη ανάπτυξη των διμερών τους δεσμών. 
Η επίσκεψη του Κουβανού Υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα περιελάμβανε επίσης συναντήσεις και συνομιλίες με τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi, o οποίος υπογράμμισε πως η Κίνα και η Κούβα θα πρέπει να συνεργαστούν με άλλες χώρες για να διαφυλάξουν τους στόχους και τις αρχές του Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και να αντιταχθούν αποφασιστικά στον μονομερισμό και τον προστατευτισμό. Η Κίνα, δήλωσε, συνεχίζει να στηρίζει την μάχη της Κούβας έναντι των ξένων επεμβάσεων και αποκλεισμών. 
Ο Κουβανός Υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις του Wang Yi σημείωσε ότι η χώρα του ακολουθεί πιστά την αρχή της Μιας- Κίνας και απορρίπτει κάθε κύρωση και κάθε πρακτική διάκρισης έναντι των κινεζικών τεχνολογικών εταιριών. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)