Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Περαιτέρω προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2019-05-24 19:18:09
  • Προβολές:
  • 707

Την περαιτέρω ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης επιδιώκει η Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας, Chen Baosheng, στο Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. 
Ο Υπουργός Παιδείας της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα θα συνεχίσει να προωθεί το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση με σκοπό να διευκολύνει τη μαθησιακή και διδακτική διαδικασία σε μια ευρύτερη ποικιλία μαθημάτων. Έχουν ήδη εκδοθεί διάφορα σχέδια για την ενίσχυση της αναβαθμισμένης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και της εκπαίδευσης και η χώρα στηρίζει τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με πληροφοριακές τεχνολογίες, τόνισε ο ίδιος. 
«Θα εργαστούμε πάνω στην ενδυνάμωση των πολυστρωματικών ταλέντων για την τεχνητή νοημοσύνη και την έξυπνη εκπαίδευση. Θα επιδιώξουμε την παροχή περισσότερου χώρου για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση δασκάλων μεγαλύτερου διαμετρήματος για αυτήν την τεχνολογία και την προσφορά επιστημονικών και ερευνητικών καινοτομιών που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα». 
Σημείωσε δε ότι η Κίνα θα δημιουργήσει μηχανισμούς για τη διασύνδεση και το διάλογο μεταξύ της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας της τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να προσφέρει αυξημένες και βελτιωμένες υποδομές για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην μαθησιακή διαδικασία.